Пълнометражният дебют на филма "Безбог" на българска режисьорка Ралица Петрова взе голямата награда "Златен леопард" на престижния филмов фестивал в Локарно. Актрисата във филма Ирена Иванова грабна приза за главна женска роля. Победителите бяха обявени вчера следобед."Безбог" изцяло е сниман във Враца.

Филмът разказва за медицинска сестра, която продава личните карти на свои пациенти с деменция на черния пазар. Лентата е копродукция между България, Дания и Франция и бе една от двете премиери на български режисьори в конкурса в Локарно, заедно с новото предложение от авторите на "Урок" Кристина Грозева и Петър Вълчанов, филмът "Слава". Общо 17 филма участваха в надпреварата за "Златен леопард".

Ралица Петрова живее и работи между София, Париж, и Лондон, където завършва визуално изкуство в University of the Arts и специализира филмова режисура в британската школа National Film and Television School. Нейни късометражни филми са носители на наградата "Prix UIP" и номинирани за Европейските филмови награди, представяни са на "Берлинале" и в Кан. През 2013 г., още като филмов проект "Безбог получи награда от фестивала в Сараево.