Тази проверка може да бъде направена и във всеки офис на приходната администрация. На място трябва да бъде представена информация, съдържаща уникален идентификационен код (УИН) на проверката/ревизията – получава се след назначаването й, и идентификационен номер на съответния служител.

По отношение на възложените проверки в обекти, при който няма данни за идентификатор на служител се допуска въвеждането само на уникален идентификационен код на проверката.

Чрез получената информация проверяваният може да се увери, че проверката е истинска, а не е обект на злонамерени действия, подробно да се запознае с вида и обхвата на ревизията, срока, екипа и описание на производството и да получи богата допълнителна информация, относно законовата рамка на контролните производства.

Новата услуга ще осигури по-голяма прозрачност, относно действията, извършвани от органите по приходите в НАП, в хода на контролните производства, а също така и по-голяма информираност на задължените лица за техните права и задължения.

Приходната администрация неведнъж е предупреждавала за фалшиви мейли от нейно име, с които се искат лични данни или за дължими, но неплатени данъци.