© ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца

Възпитаниците на Пламен Варчев Танчев, Вяра Александрова Тодорова и Таня Цветославова Петкова от 9-ти клас и Радостина Ивайлова Василева и Божидар Росенов Станчев – 12 клас, Георги Цветелинов Игнатов от 10-ти клас, с учител Пепа Павлова и Панайот Максимов Чомаков, с учител Марияна Ганчева, ще представят профилираната гимназия на олимпиадата по физика.


© ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца

Петима ученици са класирани за финалния кръг на Националната олимпиада по български език и литература. За поредна година учениците и учителите от профилираната природо-математическа гимназия във Враца доказаха, че работят успешно и с вдъхновение в областта на хуманитарните науки.

Георги Игнатов в групата VIII – X клас, Вероника Григорова, Диана Андрова и Лилия Петрова от XI клас и Искра Петрова от XII клас са единствените ученици от Област Враца, допуснати до най-престижното ниво на Националната олимпиада по български език и литература в България. Поздравления за тях и техните учители Татяна Каленска, Миглена Севдалинова и Ивайло Георгиев!

„Екипната работа на всички учители и ученици по време на подготовката още веднъж показа, че заедно можем повече!”, заявиха от учебното заведение.