Турнирът бе организиран в памет на дългогодишния футболист на ЖСК-Металург, Локомотив (Мездра), Скала (Зверино) и Околчица (Моравица), който загина при автомобилна катастрофа през есента на 2016 г.

В първото издание на мемориалния турнир "Ангел Радков-Чико" взеха участие три отбора от община Мездра - домакините от Околчица (Моравица), Ботевъ (Брусен) и Скала 2015 (Оселна). Те изиграха помежду си три срещи по системата "всеки срещу всеки“.

Победители в турнира станаха ветераните на Ботевъ (Брусен). На второ място се нареди тимът на Скала 2015 (Оселна), а на трето - домакините от Околчица (Моравица).

За "Най-добър вратар" беше определен стражът на Ботевъ (Брусен) Петко Карашлийски, който допусна само четири гола в своята врата, а голмайстор на турнира стана Росен Ценов от Околчица (Моравица), отбелязал четири точни попадения.

Отборите участници получиха купи и грамоти, осигурени от Община Мездра. Наградите бяха връчени от кмета на Мездра Генади Събков и от кмета на Моравица Коно Жилковски, който за съжаление грубо отказа коментар за турнира, по неизвестни никому причини. Подобно отношение на местни управници не им прави чест, въпреки хубавите прояви, които организират.