39-ото издание на Мемориал "Георги Трингов" ще протече по нова схема. Участниците в турнира ще бъдат разделени в две групи: Турнир "А" - за състезатели с международен рейтинг към 1 януари 2017 г. над 2000, и Турнир "Б" - за тези с международен рейтинг до 2000 и неградирани.

Турнирът ще се проведе по швейцарската система в 9 кръга. Контролата за игра е 90 мин. на състезател за завършване на партията + 30 секунди на ход. Надпреварата, която ще се състои в Зала "Москва" на "Гранд хотел Пловдив", е валидна за международен и български рейтинги и звания.

Общият награден фонд на шахматния мемориал, който се организира под патронажа на кмета Иван Тотев и за наградите на Община Пловдив, е приблизително 10 000 евро.

Междувременно в края на миналата година Даян Нинов получи още едно признание. Той получи званието FIDE Master (FM), което се присъжда от Световната шахматна федерация (ФИДЕ) при достигане на международен рейтинг от 2300 и повече.

На този етап Даян все още не е решил дали ще участва в полуфинала на 81-ото Държавно индивидуално първенство по шахмат за мъже, който ще се проведе от 6 до 12 февруари отново в Пловдив.