"Вие реализирате проекти, които са за хората и най-важно е да се пази изграденото и то да има устойчивост. От нас зависи градът ни да се развива. Поздравявам всички вас - активни и креативни хора, които се обединяват и превръщат идеите в реалност", каза още Калин Каменов.

С част от направеното дарение ще бъде подкрепена първата инициатива на Обществения дарителски фонд за Враца - закупуването на ледена пързалка. Идеята ще бъде реализирана съвместно с Община Враца, местния бизнес и жителите на града.

Средствата ще бъдат използвани също за иновативни проекти за популяризиране на Враца като предпочитана туристическа дестинация, създаване на единен туристически портал, активни кампании в социалните медии, покана към активни блогъри в туризма, а също така и за увеличаване на възможностите за спорт в града.

Голяма част от идеите бяха разисквани и определени на проведената Конференция на бъдещето през юни 2018 г., като част от проекта "Подкрепа за местните общности" на Фондация "Америка за България".