Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните обявява конкурс за фотография на тема „Моята Берковица“. Инициативата е в изпълнение на годишната програма на комисията за 2018 год., а целта е да провокира и фокусира вниманието на подрастващите към красотата и уникалността на родния ни край. Идеята е да потърсят, намерят и представят своята гледна точка и позитивно отношение към местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности.

Категориите са три:

Селфи с моя роден край – в тази категория могат да участват селфи снимки, на които фигурират едно или повече лица без ограничение за това дали са направени сред природата или в населено място;

Пейзажна фотография – категорията е предназначена единствено за снимки на природни обекти, забележителности и феномени, направени на територията на Община Берковица. В нея е допустимо да участват фотографии на крепости, паркове, паметници, сгради, т.н. при условие, че те са заснети извън урбанизираните зони на общината;

Градска фотография – категория, изцяло посветена на гр. Берковица и прилежащите й населени места. Допустими за участие са единствено снимки на обекти в града и селата на община Берковица.

Условия за участие
- тук.

Обявяването и награждаването на победителите ще се състои на 4.09.2018 год. в 17.30 часа. във фоайето на НЧ „Иван Вазов 1872“.

Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на МКБППМН – Община Берковица с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби.

Наградите за всяка от категориите: 1-ВО МЯСТО: ваучер на стойност 150 лв., 2-РО МЯСТО: ваучер на стойност 80 лв. и 3-ТО МЯСТО: ваучер на стойност 50 лв.

Източник:berkovitsa.bg