Днешната среща е последна за Монтана на собствен терен и първа за новия старши треньор на домакините Атанас Атанасов-Орела. Обстановката на стадион „Огоста“ обаче е добра позната за 51-годишния спец, за който това ще бъде четвърти дебют начело на северозападния тим. „Царско село е добре организиран отбор, с много добър треньор, така че ни очаква тежък двубой. Но лек мач за отбор, като нашия няма да има. Според мен като изключим един-два отбора всички останали са с изравнени сили и зависи от временното състояние. Неприятно е, че на стадиона няма да има публика, която дава определен заряд и стимул, но такава е ситуацията навсякъде по света, не само при нас“, заяви Атанасов.

Преди началото на мача на стадион „Огоста“ двата отбора ще почетат с едноминутно мълчание паметта на треньор Никола Спасов, който преди точно две седмици напусна този свят. Домакините са поръчали специални фланелки с лика на Адмирала и готвят още някои други ритуали. Именно Монтана и Царско село са последните два отбора, на които Спасов е бил наставник.

Групата на Монтана за мача с Царско село:

вратари: 1.Марин Орлинов, 12.Благой Макенджиев;

защитници: 25.Александър Башлиев, 3.Иван Михов, 15.Преслав М. Петров, 18.Раян Сенхаджи, Давид Кики;

полузащитници и нападатели: 10.Владимир Айтов, 20.Димитър Илиев, 13.Йордан Йорданов, 22.Стефан Каменов, 16.Николай Цветков, 21.Борислав Балджийски, 8.Тони Тасев, 23.Сергей Георгиев, 11.Николай Минков, Бари Билал, Росен Кръстев.

треньор: Атанас Атанасов.