© Тодор Маринов

Желанието на Инициативния комитет е игрището за мини футбол да бъде изградено на подходящо място в Зверино, като са предложени три варианта за неговото местоположение - в района на кв. "Гарата", между ул. "Никола Войновски" и ж. п. линията; в кв. "Оданат", между сградата на полицейския участък и бившата газостанция или в кв. "Сивец", на мястото на асфалтовата спортна площадка в двора на Средно училище "Св. Климент Охридски".

Предвижда се спортното съоръжение да е със стандартни размери - дължина 35-40 м и широчина 18-20 м, да има осветление и да бъде оградено и обезопасено, за да може да се ползва безпроблемно от всички, които желаят да спортуват. При наличие на достатъчна площ, инициаторите предлагат да бъде оформен също детски кът и да се монтират пейки за отдих или пособия за стрийт фитнес.

Снимката е илюстративна

"Сигурни сме, че изграждането на такова спортно съоръжение ще бъде изключително полезно и ползотворно за всички спортуващи и млади родители в с. Зверино, както и за жителите на близките населени места - Игнатица, Оселна, Елисейна, Зли дол и Oчин дол”, се казва в молбата на Инициативния комитет.

"Нуждата от такова игрище и прилежащ детски кът се подсилва и от факта, че в с. Зверино има функциониращо СУ "Св. Климент Охридски" с паралелки до 12 клас и около 200 деца, много млади родители, както и действащи детски и мъжки футболни отбори, представящи с. Оселна, които се състезават в Зона "Враца". Направата на такова игрище ще бъде подходящо и за провеждането както на междуселски, така и на общински футболни турнири, като в това отношение с. Зверино има богат опит с организирането и провеждането на Коледни и Великденски турнири по мини футбол.”

Същевременно инициаторите заявяват, че имат готовност и възможност да окажат съдействие и да се включат активно за бързото и качествено изграждане, функциониране, правилна експлоатация и стопанисване на спортното съоръжение.

"Надяваме се на положително решение, одобрение и реализация от Ваша страна в полза не само на младото, но и на по-възрастното население на Зверино и района, за което предварително и най-искрено Ви благодарим”, пише в заключение в молбата, към която е приложена събраната подписка.

Окончателно решение дали този проект ще бъде реализиран на практика ще вземе Общинският съвет, като се съобрази и със становището на Община Мездра.