„Авторът не демонстрира его на завършен творец, но и не бележи смущение от досега с белия лист. Популярното заглавие на най-новата му книга не е привилегия само и единствено на един човек, макар той да е Шекспир. На свой ред, Дафов показва и доказва, че умее да сънува и да запазва колорита на сънищата си. Заглавието „Сън в лятна нощ” е обединителен знак за привличане на вниманието - алегорията за благородството е налице и подлежи на споделяне. Впечатлява рисунката на самата корица, правена като за книгата - в тон с мекотата и добротата в нея. Въпреки наличието на хумористичен подход, неизместван от сарказма.” – сподели Александър Недков по време на представянето на книгата.

Сборникът съдържа 10 интересни истории, разказани от Георги Дафов в неговия неподражаем хумористичен стил. Актьори от Драматичен театър „Кръстьо Пишурка”, към Народно читалище „Постоянство 1856”, взеха участие в програмата по представянето на книгата.

Авторът, който е известен с друго свое призвание – авиомоделизма, е дългогодишен ръководител на Клуб по моделни спортове. Той е носител на редица престижни награди и е удостоен със званието „Почетен гражданин на Лом”. Георги Дафов обяви, че средствата от продажбата на сборника с разкази „Сън в лятна нощ” ще бъдат дарени на Центъра за извънучилищни дейности в Лом.
Той е автор на книгите: „Криле на войната”, „Под небето на Испания”, „Виражи на мъжеството”, „В сянката на дедите”, „Сълзи от смях” и др.