Гимнастичките от ЖКХГ Анелия - Мездра се класираха на 22-о място на Държавното първенство по художествена гимнастика Категория "Б” за девойки младша възраст. Шампионатът, в който взеха участие 28 ансамбъла от цялата страна, се проведе от 24 до 26 юни в Стара Загора.

"Момичетата си изиграха правилно съчетанието, но можеше да се представим и по-добре", коментира лаконично треньорката Лили Николова, която е и председател на клуба.

Ансамбълът на Анелия в състав: Силвия Събкова, Валерия Захариева, Виктория Захариева и Калина Илиева, получи за първото си изиграване на съчетанието с обръч оценка 4.200, а за второто - 6.500. Така мездренските грации събраха общ сбор от 10.700 точки, което им отреди 22-о място в крайното класиране.

Шампионки на България станаха представителките на Чар-ДКС - Варна. Сребърните и бронзовите медали спечелиха ансамблите на столичните клубове Академик и Левски.

От 1 до 3 юли възпитаничките на клуб Анелия ще се включат в Държавното първенство за деца до 10 години, домакин на което е Бургас.