Главният прокурор е поискал да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер.

С определение от 17 октомври т.г., Софийски градски съд е спрял наказателното производство срещу Димитър Аврамов на основание поради придобиване на депутатски имунитет. Аврамов е подсъдим за търговия с влияние.

През лятото на 2012 година депутатът е обвинен, че е поискал от бизнесмена Светослав Илчовски 220 хиляди лева, както и право за ползване на земеделски земи.

Продължаването на наказателното преследване е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Аврамов.

Димитър Аврамов е роден в Монтана и е бил народен представител и в 41 –то НС. На парламентарните избори на 2 октомври, Аврамов е бил водач на листата на ДПС в Монтана и втори във Видин. След като избраният за народен представител от крайдунавския град Станислав Анастасов е предпочел да стане част от 48-ото като представител на област Ловеч, Аврамов избира да влезе в парламента като депутат от Видин.