На редовното августовско заседание на Общински съвет стана ясно, че конкурсът е проведен на три етапа: проверка за съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, оценка на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период, събеседване с кандидатите.

Вносителят на докладната, д-р Владимир Христов обяви, че кандидатът е преминал успешно трите етапа.Той заяви, че комисията за провеждане на конкурса е представила протокол, и предлага на Общински съвет – Враца да се произнесе с решение, с което да одобри класирането, и възложи управлението на „Център за кожно-венерически заболявания – Враца” ЕООД на Иво Василев Николов.Така точка втора от дневния ред на сесията влезе в режим на гласуване и 23-ма съветници я приеха със „за”, а шестима се въздържаха. Решено бе за мандат от три години новият управител на кожното да е досегашният му главен счетоводител.

След избирането му, Иво Николов каза за медиите, че е написал управленска програма, в която става ясно как смята да ръководи лечебното заведение. Пестеливо и без да навлиза в подробности, той заяви, че центърът няма дългове и разполага с по-модерна техника от болницата, което позволява по-добро лечение на пациентите от града и областта. Новият управител допълни, че центърът би могъл да поеме и дейностите, които МБАЛ не обслужва.