Подгласник на Митко в анкетата със 75 точки стана неговият съотборник Иво Балабанов - балкански вицешампион в полумаратона при мъжете и в кроса при младежите под 23 г., трикратен шампион на България в зала и на открито, участник на Европейското първенство в Берлин.

На трето място в допитването със 70 точки се нареди наставникът на Митко и Иво - Йоло Николов, държавен шампион на 3000 м в зала и сребърен медалист в кроса при мъжете, който през 2018 г. записа а призови класирания на редица международни турнири, шосейни пробези и в Софийския маратон.

Десетката на най-добрите спортисти на Мездра допълниха Тошко Кирков (шахмат), Божидар Симеонов (хандбал), Дева-Мария Драгиева (лека атлетика), Валдемар Стоянов (футбол), Тихомир Йорданов (снукър), Кристина Христова (художествена гимнастика), Йохан Марков и Милен Валентинов (хандбал).

Треньор на годината, също за рекордния девети пореден път, стана Йоло Николов, под чието ръководство през 2018 г. състезателите на Атлет (Мездра) стартираха на две европейски първенства, три балкански шампионати и поредица престижни международни турнири, спечелиха една балканска титла, три сребърни и един бронзов медали на полуострова, 8 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала в средните и дългите бягания на националните шампионати по лека атлетика.

Плакети и грамоти за постигнати високи спортни резултати през годината получиха треньорите Евгени Йоловски, Иван Георгиев-Саки, Лили Николова и Тошко Кирков.

За отбор на годината бяха определени юношите старша възраст на ХК Локомотив (Мездра) с треньор Евгени Йоловски, които през тази година станаха вицешампиони на България при момчетата до 16 г. и четвърти на Международния турнир за младежи „Световна купа на Интерамния 2018” в Терамо, Италия.

На второ място в отборната класация се нареди футболният отбор на Локомотив (Мездра), а на трето - ансамбълът девойки младша възраст на Клуб по художествена гимнастика Анелия в състав: Калина Илиева, Елеонора Цинцарска, Йоана Димитровска и Александра Драганова.

Специална грамота бе връчена и на „Клуб на готините баби” (КГБ) за отличното им представяне на Гимнастрада 2018.

Специалната награда за „Спортист на гражданите на общинаМездра” заслужи футболистът на „Околчица” (Моравица) Росен Ценов.

За първи път в традиционната анкета не бе присъдена награда в категорията „Спелеолог на годината” поради отказа на Спелеоклуб - Мездра да участва в класацията заради трагичния инцидент в началото на лятото, при който в река Искър се удави водолазът спелеолог Петър Христов при подготовката на не състоялото се събитие „Приключенски многобой - Мездра 2018”.