Големият строителен обект, пред завършване е реконструкцията на бул. „Арнолди” . Той е възлов за трафика в квартал „Младост” – най-многолюдния квартал на Монтана. Трасето е изградено преди 40 години за да поеме товара на тежкотоварните машини за мащабното строителство на многоетажни блокове. Сега булевардът е организиран в четири ленти, с нова настилка, в две обособени платна и разделителна зелена ивица между тях. Изградено е ново осветление. Съществуващото озеленяване е обновено. Инвестицията по е 1,5 милиона лева.

Другият обект, чието откриване предстои е санирането на детска ясла №2 в кв. „Пъстренците”. Проектът е реализиран по програма „Красива България” през последните 2 години. Инвестицията е в размер на 500 хиляди лева. Обновяването на детското заведение е една от финалните крачки за пълната промяна на средата в квартал „Пъстрина” – една от основните задачи на общината през тази година.

До средата на декември ще бъдат затворени и последните участъци от текущия ремонт на улици в Монтана. За него през годината от бюджета са отделени 300 хиляди лева. Успоредно с това в момента се извършва изкърпване на улици след ВиК-аварии. Кметът Живков изброи 5 улици, които са засегнати от тях. Това са „Жеравица”, „Иван Давидков”, „ Иван Аврамов”, „Панайот Хитов” и „Стефан Савов”.