За MediaNews директорът на ДГ „Мир” – Диана Вутова сподели, че в борбата с водното бедствие се е включил и персоналът на детското заведение, както и кметът на Мездра Иван Аспарухов.

„Днес детската градина работи, приемаме децата. Всичко, което беше необходимо след пороя сме го направили и възстановили”, подчерта Вутова.

Детската градина се наводнява при всеки по-обилен дъжд. В тази връзка Вутова разкри, че има проведен разговор с кмета на общината за трайно решаване на проблема с отводняването в най-ниската ѝ част, за да се избегнат подобни неприятни ситуации.

В интервю за българската телеграфна агенция, Иван Аспарухов коментира обстановката в града след снощния порой. Той съобщи, че асфалтовата настилка на няколко улици e повредена. Градоначалникът посочи още, че част от тях са били разкопавани за изпълнение на дейностите по водния цикъл на града и им е предстояло възстановяване.

Кметът уточни, че заедно със строителните фирми е започнало почистване от наноси на кръстовищата и основните улици в града.