За пета поредна година община Мездра подпомогна организирането и провеждането на фестивала, чиято цел е да каже “не на омразата, не на расизма, да на етническата толерантност, да на качественото образование, да на европейската интеграция !“

Представителният танцов ансамбъл „Мездра“, с художествен ръководител Мирослав Аспарухов, представи общината и завладя участниците и гостите на етнофестивала с 3 танцови композиции- Шопска сюита, Гергьовден и Тракийски танц “Гроздана". Ансамбълът бе удостоен с почетна грамота за участие и отлично представяне.

„ Искам да изкажа благодарност, че отново сме заедно и имаме удоволствието да бъдем съорганизатори на този етнофестинал. За пета поредна година показваме, че заедно можем повече. Без омразата и без етническите различия, правим нашия Северозападен край по-хубаво място за живеене”, каза г-н Аспарухов.

В осемнадесетото издание на Националния етнофестивал „Заедно можем повече“ взеха участие над 15 състава. Невероятните танцьори показаха майсторство в различни стилове - фолклорни танци, ромски танци, модерни танци и класически танци.

За оказаното съдействие кметът на Общината Генади Събков получи почетна грамота за оказаното съдействие при организирането и провеждането на културни изяви по случай българското председателство на Европейския съвет и честване на XVIII Национален етнофестивал с международно участие Видин `2018.