„За мен няма лошо предложение, защото в дебата се ражда истината. Днес чух много смислени предложения. За мен е важно да защитим обществения интерес. Поради тази причина ще обобщим всички идеи и те ще бъдат подложени на гласуване, в което да се включат максимално голям брой врачани. На гласуване ще бъде подложен и начинът на финансиране – дали да е с публични средства, чрез кредит, чрез публично-частно партньорство или с европейски средства“ – каза още Каменов.

Сред направените предложения в публичната дискусия са – обособяването на парк с детски атракциони; изграждането на целогодишен покрит пазар или хали; създаването на подземен паркинг; обособяване на сградата като музей на стари занаяти; създаването на галерия; креативен център за деца; модерна бизнес сграда с конферентна зала; спортен център; запазване на сградата като културно-развлекателен център и др.

Всички идеи на гражданите ще бъдат обобщени на база направения фонетичен запис, като след това ще бъде публично оповестена анкета, в която всеки заинтересован да гласува, съобщават от общинската пресслужба.