Проектът „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ“ е посветен на ограничаването на шофирането в нетрезво състояние сред подрастващите. „Бъди отговорен - не шофирай пил“ се обръща към възрастовата група 18-25 години като една от най-рисковите по отношение на шофирането в нетрезво състояние.

Безспорно доказателство за иновативния проект е и подкрепата на Главна дирекция „Национална полиция” в сътрудничество със СБА и с активното участие на „Спиритс България“, един от основните партньори на инициативата. Кампанията е подкрепена и от БАЗК (Българска асоциация на пострадали при катастрофи), Фондация „Пайдея“ и Фондация „Заедно в час“.

Филмът „Моментът никога не е само един” представя историята на 22-годишния Павел. Лентата разказва за отговорността, която идва с получаването на шофьорска книжка и възможните последици от карането в нетрезво състояние и е част социалния проект на Перно Рикар България. В него учениците видяха едни от възможните ситуации, в които могат да попаднат и какъв може да бъде фаталният край. За огромно щастие на всички това се оказа просто един лош сън, но който може да се случи наистина и никой не е застрахован.

Актьорите от група ”Нема к’во” - Калин, Венсан и Жорони създадоха специално представление, посветено на темата „Бъди отговорен, не шофирай пил“. В етюдите се включиха и ученици, които бяха поставени в различни ситуации, с които се срещаме всеки ден, и можем да спрем приятел да не шофира пил, с което ще му запазим живота, дори и да рискуваме той да се обиди.

Групата „Нема к’во Ентъртейнмънт” иновативна комбинация от stand-up комедия и close-up илюзия, обединени в едно атрактивно и забавно шоу. Актьорите Георги Николов – Жорони и Калин Кирилов засягат фундаментални теми от ежедневието, в които всеки може да се припознае, а илюзионистът Венсан успява да измами човешките сетива, превръщайки обикновените неща в магия.