Форматът включва двуседмично интензивно обучение в началото на месец септември, преди старта на учебната година. След това участниците в школата разработват ИТ проекти, в екип или самостоятелно, с ментор от SAP. Проектите дават възможност за участие в редица национални и международни ученически конференции, състезания и конкурси по информатика, информационни технологии и иновации.

Участниците се подбират на базата на онлайн тест, който покрива въпроси, свързани с програмиране, алгоритми, както и логически и математически задачи. Програмата на SAP Geeky Camp включва лекции, домашни и разработване на проекти, самостоятелно или в екип, под ръководството на опитен ментор. Лекциите запознават учениците с основополагащи теми, фундаментални концепции и техники в разработката на софтуер, както и с модерни и популярни технологии като Cloud уеб програмиране и Internet of Things.

Четвъртото издание на SAP GeekyCamp предстои тази есен, като кандидатстването за него е отворено до 20 юли. То ще се проведе под патронажа на акад. Юлиан Ревалски, председател на Българската академия на науките (БАН).

Източник: uspelite.bg