Редакционната колегия на "Говорящ вестник" посрещна г-жа Георгиева нетрадиционно - с блицинтервю. Настоящият младши експерт в Министерството е журналист. Завършила "Спортна журналистика" в Националната спортна академия, Мария Георгиева не успя да скрие радостта си от изненадата, че съществува вестник, който "говори" и не се издава на хартия.

В препълнения училищен двор г-жа Георгиева поздрави учениците за ентусиазма и желанието да бъдат активни. Тя им пожела всеки ден да спортуват, защото спортът е здраве, а здравето е всичко.

С усмивка и много настроение учителят по физическо възпитание - Ели Бутакова, даде старт на игрите. Всички ученици започнаха със загрявка под звуците на ритмична музика. Първото предизвикателство бе за издръжливост. Момчетата трябваше да направят колкото могат повече лицеви опори. Най-силни бяха Преслав Кръстев от IVа клас, Теодор Симеонов от IVб клас и Иван Калинов - Vа клас.

Грациозните момичета се състезаваха в играта баланс на една ръка. Трудно е да задържиш тежестта на тялото си само на една ръка, но петокласничката Памела Тошкова успя да победи второкласничката Лилия Христова. По-труден беше блансът на един крак. Оспорваният дуел между петокласничките Мария Андреева и Цвети Пламенова, завърши с награда и за двете момичета.

Най-активните класове от прогимназиален етап бяха Vа и Vб. Г-жа Георгиева връчи грамоти и топки на победителите, като им пожела да не спират да се движат, да се радват на игрите и спорта.

Европейският ден на спорта продължи с щафетни игри за най-малките. Първокласниците бягаха на къси разстояния, промушваха се през обръч и предаваха щафетата на следващия участник. Второкласниците проявиха майсторство в преодоляване на различни препятствия, а битката между трети и четвърти клас завърши с победен изстрел в баскетболния кош.

С искрена усмивка Мария Георгиева каза: "Това е първото училище, което ме кани и аз посещавам. Благодаря за поканата! За мен бе удоволствие да съм гост на Европейския ден на спорта в училище! Прекрасни деца, които ме заредиха с много положителни емоции!"