На представянето на уебсайта в Страсбург председателят на ЕП Антонио Таяни каза: „Европейците питат какво Европейският съюз е направил за тях и този нов уебсайт, създаден от Европейския парламент, дава ясни отговори, без да използва жаргон. Той е ценен инструмент, който ще приближи Европа до нейните граждани.“

Интерактивният многоезичен уебсайт „Какво прави Европа за мен“ създаден от Службата на ЕП за парламентарни изследвания, съдържа стотици лесни за четене и не по-дълги от страница бележки, които представят положителното значение на ЕС в живота на хората. Потребителите могат лесно да намерят специфична информация за това какво Европа прави за техния регион, тяхната професия или любимото им занимание в свободното време.

На разположение на потребителите са над 1800 бележки, които могат да бъдат четени онлайн, споделяни в социалните мрежи или сваляни като документи. Бележките са организирани в две основни категории. Раздел „В моя регион“ позволява на потребителите да изберат мястото, където те и семействата им живеят и работят и да прочетат как Европа присъства в техните градове и региони, например в Габрово, Ловеч, Варна или Шумен. Този раздел обхваща над 1400 места от целия Европейски съюз.

Раздел „В моя живот“ позволява на потребителя да избере от 400 бележки и да открие неща, които са важни лично за него или за нея. Как ЕС влия върху нашите семейства, здравеопазване, хобита, пътувания, сигурност, потребителски избор и социални права? Как ЕС подкрепя хората в техните професии - от пчеларите до шофьорите и пивоварите? Какво е направил ЕС за хората, които обичат в свободното си време да се занимават със спорт, с музика или да гледат телевизия?

Третият раздел на сайта, „На фокус“, допълва първите два раздела с по-подробни информационни документи за политиките на ЕС, които очертават някои от постиженията на настоящия парламентарен мандат, например в сферата на опазването на околната среда и културата, и представят бъдещите перспективи, със специален акцент върху общественото мнение и гражданските притеснения и очаквания за действия на европейско ниво.