След като триумфира като шампион в тежка категория през месец февруари в ДЛШ за кадетки в София, вицешампион през март за жени в Панагюрище, отново шампион, в края на месец септември, но при жените до 23 години. Именитата ни състезателка успя да запази формата си в продължение на шест месеца, въпреки тежките условия около коронавирус пандемията и на 4 октомври в спортна зала „Олимпиада”, гр. Пловдив за трети път се изкачи на най-високото място на почетната стълбичка, след четири безапелационни победи.

От 12 октомври Железарска ще продължи подготовката си в националната спортна база „Дианабад”, гр. София, като част от състава на националния отбор на България.

В Държавния личен шампионат по джудо за девойки до 21 год., другата национална състезателка на Олимпия - Рая Казакова, намери място в тройката, спечелвайки бронзов медал в категория 52 кг., като допусна само една загуба от шампионката.

Много добре се представи Силвия Пекунова, която заслужи място в осмина финалите при 57-килограмовите девойки, макар че тренира само от две години.

Достойно представяне и за Росен Грауров, който влезе в почетната 9-ка в една от най-силните категории в състезанието до 66 кг., където участие взеха 41 състезателя.

Тази седмица предстои последното лично републиканско състезание за годината от календара на Българска федерация джудо – Надпреварата при най-малките момичета и момчета, която ще се проведе на 10 октомври в гр. Пазарджик.