В продължение на повече от 25 години Европейските дни на наследството събират хора от всички обществени сфери като голямо семейство с една идея: да опознаят и да ценят наследството си, да почувстват създадените благодарение на него връзки между европейските народи.

Тази година форумът "Европейски дни на наследството" извежда на преден план развлекателния аспект на културното наследство. Затова и общоевропейските чествания през 2019 г. ще бъдат обединени в темата "Изкуства и развлечение". От уличното шоу до концертната зала, от традиционните театър и музей до модерното кино и цифровото изкуство европейското наследство ще бъде показано на местни, национални и международни сцени за посетители и гости от всички възрасти.

В тази връзка днес от 18:00 часа Исторически музей - Ботевград се включва в престижния форум с представянето на книгата на Георги Кушвалиев “Дебили-недраги", който е първият носител на наградата "Крилатият козел", учредена в памет на Радой Ралин.

"Дебили-недраги" е издадена във формата на изгорената преди 50 години "Люти чушки", а карикатурите на Йовчо Савов са изключително допълнение към епиграмите и "вече трябва да са предизвикали възхищението на двамата предтечи - Радой Ралин и Борис Димовски, които ни следят отгоре."

Източник: balkanec.bg