Иван Аспарухов подаде оставка като заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Това стана след като Националният съвет на ПП АБВ взе решение да предложи на предстоящия в неделя конгрес на партията АБВ да оттегли подкрепата си за правителството и да изтегли своите представители от изпълнителната власт.

Аспарухов е депозирал своята оставка снощи към 18.00 часа. По-късно днес след разговори в Министерския съвет ще стане ясно дали тя ще бъде приета.

Освен Иван Аспарухов, оставки вчера подадоха министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, заместник-министърът на младежта и спорта Нина Найденова, областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и 7 зам.-областни управители от АБВ.

Аспарухов бе назначен за зам.-министър на регионалното развитие през ноември 2014 г. с ресор „Регионална политика и планиране на регионите" и встъпи в длъжност от 1 декември същата година. Преди това четири мандата (1999-2014 г.) бе кмет на община Мездра и един мандат (1995-1999 г.) - зам.-кмет на общината.