© личен архив

Състезателят на Спортен клуб „Атлет“ (Мездра) – Иво Балабанов, е втора година студент в California Baptist University в Ривърсайд, Калифорния. Там възпитаникът на треньора Йоло Николов изучава Кинезиология с концентрация за учител по физическо възпитание и спорт.

За MediaNews Иво сподели как се подготвя в условията на карантина. „Подготовката върви доста по-трудно от обичайното, понеже моята дисциплина е функционална и нямам възможност да правя необходимите брой километри.“

В настоящата пандемия режимът, който спортистът спазва, предполага почти целодневно стоене вкъщи. „Излизам за около 20-30 минути да се поразходя и направя малко от тези общо физически упражнения. С маска е изключително трудно, но няма начин, в момента това е положението“, поясни атлетът.

„Не знам какво ни предстои след карантината. Надявам се всичко да свърши до 2-3 седмици, за да можем да върнем нормалните си тренировки и поне част от състезанията, които предстоят през летния сезон“, заяви Балабанов.

© личен архив

Атлетът призова всички да бъдат здрави, да не излизат на места, където има струпване на хора, за да може всичко да свърши по-бързо.