435 200 бюлетини бяха доставени дни преди вота. Най-голям е броят на изборните книжа, с които ще се гласува в областния център - 84 000 души. Вотът започна нормално в 7 часа и трябва да приключи в 20 часа. Ако има опашки от желаещи гласоподаватели, изборният процес може да бъде удължен, но това може да е не повече от час.

Служители на МВР осигуряват охраната на избирателния процес. В секциитеняма да се допускат лица употребили алкохол, въоръжени лица, или лица носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост, и след постъпило искане от страна на председател на секционнна избирателна комисия служителите на МВР ще окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Звено „Български документи за самоличност“при ОДМВР- Враца, както и всички районни управления на МВР в област Враца ще съдействат на граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в днешния ден. В дните от 22 октомври до настоящия момент, удостоверения за гласуванесаиздадени на 46жителина област Враца.