© uspelite.

Търсят се доброволци, които да бъдат в помощ на възрастни хора и да ги придружават на различни мероприятия. Липсата на компания и незнанието им за много от интересните събития, не позволяват на хората в по- напреднала възраст да излизат и вследствие на това се изолират.

Проучване на фондацията установи, че липсата на информация и приятелска компания пречи на хората да се насладят на богатата културна програма на столицата. Миналата година проектът успя да събере много хора на различни възрасти. Младежите станаха учители на по- възрастните по компютърна грамотност.

Тази година обаче вниманието е насочено към събирането на информация за културни събития и разпространяването им сред повече възрастни хора, разказва пред Дарик Мила Стоянова, мениджър проекти във фондацията. Информацията ще се предава под формата на афиш в Столичната библиотека, филиал „Сердика“.

Вследствие на изминалите срещи между доброволците и възрастните хора, екипът на фондацията установява, че има много хора, които желаят да се усетят на живота в града - на музеите, изложбите, концертите, както и че връзката между поколенията е много полезна. За повече информация относно набирането на доброволци, може да позвъните на 02/815 96 19 (в делнични дни между 11:00 и 17:00 ч.)


Източник: uspelite.bg