Изложбата е дело на културната организация "Таратанци“ и до днес е пропътувала хиляди километри до повече от 15 населени места в България и чужбина.

Освен да разгледат невероятните пана, посетителите на фестивала можеха да присъстват на концерта на очарователните сестри Ива и Велислава Костадинови, които пяха на сцената при Художествената галерия. Те гостуват не за първи път в нашия град. Внучките на голямата българска фолклорна певица Гуна Иванова от малки придружават своята знаменита баба на концерти и участия в цялата страна и в чужбина. След излизането на тяхното доста по-модерно поп парче "Чула ли си", вече заявяват своето място на българската музикална сцена като изпълнителки със собствен стил и звучене.

След концерта публиката се наслади на ефектно огнено шоу на “Дивинитас”. От своето създаване през 2005 г. до днес, клубът се превръща в институция, която поддържа и развива огненото изкуство в България.

Днес Десетият фестивал на изкуствата “Дунавски вълни" ще бъде закрит с фолклорна вечер, с начало 19:00 ч., на същата сцена.