Заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова връчи отличия и награди победителите от конкурса за най-добро вино, проведен на 4 и 5 юли в Княжевац. Вината са оценявани от авторитетна дегустационна комисия. В престижния конкурс са участвали 13 винарски изби от Сърбия и 7 от Видинския край.

Първото място в трите категории вина-бяло, червено и розе бе присъдена на винарна изба „Йович“, Княжевац с марката „Доинизие“. Две втори места си поделят избата от видинския край „Ново село“ в категория розе и изба „Джервин“, Княжевац в категория бяло вино. Третото място заслужи винарска изба „Микич“ от град Неготин, Сърбия.

Специална грамота за кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков бе връчена от Сдружението на производителите на природни вина и ракии, Княжевац. Наградата е за изключителен принос в развитието на добросъседските отношения в областта на туризма между Тимочкия край и Видинския регион.

Посетителите и ценителите имаха възможност да се запознаят с историята на винопроизводството от двете страни и да дегустират избрани вина от различни сортове.