Вижте кои предмети от всекидневния живот са създадени от НАСА:

Ръчна прахосмукачка

Още през 70-те години на миналия век НАСА се нуждае от машина, която да взема проби от праха на Луната. Имаха нужда от лек дизайн, със собствена батерия. Именно така се появява ръчната прахосмукачка, която се превръща в абсолютен хит.

Системи за навигация

Благодарение на НАСА, разполагаме с прецизни системи за навигация, който ни спасяват в множество ситуации.

Спортните облекла

Спортните облекла са изработени от материали с технология за охлаждаща система, която първоначално е изобретена, за да предпази астронавтите от негостоприемната среда на космоса.

Термометри за уши

Използвани от родители на болни бебета и малки деца, тези термометри имат инфрачервена анатомична технология, изобретена от НАСА.

Незамъгляващо покритие за очила

За да предотврати замъгляването на прозорците на космически кораб, НАСА разработва незамъгляващо покритие за стъкло, което по-късно е лицензирано от различни компании.

Инсулинова помпа

Хората с диабет могат да благодарят на НАСА. Те създават инсулиновата помпа, която следи нивата на кръвната захар и изпраща сигнали за освобождаване на инсулин в тялото, когато е необходимо.

Лиофилизирана храна

Лиофилизацията или сублимационното сушене е процес на дехидратация, обичайно използван за съхраняването на разваляващи се продукти или за пакетирането им във вид, удобен за транспортиране. Този процес се оказва полезен в във всекидневния живот. .

Ледоустойчиви самолети

Благодарение на термоелектрическа система за размразяване, наречена "Thermawing", разработена от НАСА, можем безопасно да летим през условия на замръзване.