На 31.07.2018 г. обвиняемият З. управлявал лек автомобил „Алфа Ромео“, като на предната седалка до него пътувал и негов роднина З. Г. Около обяд тръгнали от с. Дондуково, за да се приберат в дома си в с. Дреновец. Въпреки ограничението на скоростта извън населено място водачът се движел с около 105 км/ч, при разрешена 90 км/ч. В допълнение на това З. се намирал под влияние на употребен по-рано алкохол.

При излизане от ляв завой обвиняемият загубил напречна устойчивост на управляваното от него МПС, вследствие на което автомобилът напуснал пътното платно и се блъснал в крайпътно дърво. В резултат на силния удар седящият до водача З.Г. поучил телесни повреди, от които починал на място.

По съответния ред е било установено, че съдържанието на алкохол в кръвта на водача по време на реализираното от него пътно-транспортно произшествие е било 1,88 %.

Видно от изготвената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза, че причината за настъпилата смърт на пострадалия е разкъсване на мозъка, вследствие на тежка множествена съчетана черепно-мозъчна и гръдно-коремна травма.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Т. З. да продължи в съда.