© iStock/Guliver

Тези характерни белези често се срещат в ентомологията, обикновено при пеперудите, но и при други видове. Птицата има розово петно на гърдите и розова перушина на дясното крило, разкриващи характерните нюанси на мъжки. Но от лявата си страна пойната птица има жълто и кафяво оперение - нюанси, характерни за женските.

„Тази птица има това оперение в нерепродуктивен период, така че през пролетта, когато се появи в своето размножаващо се оперение, тя ще бъде женска. Цветовете на птицата ще станат още по-ярки и линията между мъжката и женската страна ще бъде още по-очевидна", казва изследователката. Гинандроморфите се срещат в много видове птици, насекоми и ракообразни като раци и омари.

Тази птица вероятно е резултат от необичайно събитие, когато две сперматозоиди оплождат яйцеклетка, която има две ядра вместо едно. След това, яйцето може да развие мъжки полови хромозоми от едната страна и женски полови хромозоми от другата, което в крайна сметка води до птица с тестис и други мъжки характеристики в едната половина на тялото и яйчник и други женски качества от другата половината.

Източник: Actualno.com