Тези, които не успеят да подадат документите в гореуказания срок, могат да го направят до края на януари на електронен адрес на Агенцията по геодезия, картография и кадастър: mezdra@cadastre.bg или на имейла на фирмата-изпълнител на договора „Рила Инфотех” - София: rilain@abv.bg

Останалите възможности за подаване на документите са в деловодството на Службата по геодезия, картография и кадастър във Враца, също до 22 декември, или на място, по време на самите геодезически измервания, които ще се извършат в периода до 28 февруари догодина по графици, обявени допълнително.

Процесът по създаване на картата е напълно безплатен за гражданите - не се дължат никакви административни такси, както на изпълнителя, така и на възложителя. Не са предвидени санкции, в това число глоби, за неизпълнение на задължението на собствениците да предоставят копие на акта, удостоверяващ правата им върху недвижимите имоти.

Важно е обаче да се знае, че след влизане в сила на кадастралната карта и на регистрите, установените в тях несъответствия могат да се отстраняват само по реда на Закона за кадастъра и имотния регистър. В тези случаи разходите за промените са за сметка на собствениците на имотите.