Огнеборците обаче са имали доста работа през изтеклото денонощие, поради неправилно боравене с огън от местни жители.

През вчерашния ден, след получен сигнал в 17.44 часа, те потушили пожар в селскостопанска постройка в село Делейна. Пламъците унищожили 5 кв м от покривната конструкция. Сградата била спасена. Огънят е тръгнал от запалена суха трева в непосредствена близост до постройката. Часове след това, огнеборци потушили пожар в къща в село Воднянци. Огънят унищожил около 50 кв м от сградата. Причините за двата пожара са неправилно боравене с огън и неправилно ползване на отоплителен уред. Екипите потушили и два пожара без материални щети. Угасени са запалени сухи треви в землищата на селата Антимово и Генерал Мариново. Установено е, че при възникналите пожари няма умишлени палежи.

Подобна е ситуацията и ,на територията на ОД МВР Враца. Вчера е проведена специализирана операция с цел противодействие на незаконната миграция и незаконно пребиваващи чужди граждани на територията на Република България. Извършени са проверки на лица от рискови държави, места за подслон, ТИР паркинги, жп и автогари. Нарушения не са установени.

За времето от 14.00ч. до 22.00ч. на територията на селата Чирен, Девене, Три кладенци, Баница, Оходен и Мало Пещене също е проведена спецакция с цел повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Установени са само две нарушения на Закона за движение по пътищата.