Към момента "Интерсат" има изградени 13 далекосъобщителни мрежи в градовете Мездра и Роман и в селата Зверино, Моравица, Игнатица, Оселна, Лютиброд, Ребърково, Долна и Горна Кремена, Брусен, Дърманци и Боденец.

От 2003 година фирмата реализира кабелна оптична мрежа, която свързва част от населените места в община Мездра с общинския център, а от 2008 г. разширява дейността си в посока предлагане и на друг вид електронни съобщителни мрежи и услуги - достъп до интернет. Всички населени места, в които има изградени електронни съобщителни мрежи, са свързани посредством подземна тръбна мрежа за оптична свързаност, осигуряваща на клиентите достъп както до цифрова кабелна телевизия, така и до интернет.

Абонатите на "Интерсат" могат да гледат повече от 300 цифрови телевизионни програми, да слушат 25 радиостанции, имат и достъп до високоскоростен интернет.

През 1998 г. стартира самостоятелният телевизионен канал "Медиа +", който по обективни причини вече е закрит, а през 2016 г. журналистическият екип създава Информационна агенция "MediaNews".

От 2021-ва година абонатите на „Интесат“ имат възможността да гледат телевизия с отлично качество, избирайки какво, кога и как да гледат с интерактивни функции чрез IPTV. Това е най-съвременният процес на предаване и излъчване на телевизионни програми чрез интернет, което прави предаването на сигнала значително по-ефективнo, осигурява повече удобни функции и значително повишава потребителското изживяване в сравнение с познатите до момента технологии за телевизионно предаване.

Налично е и приложението IPTV Mobile, което може да се използва навсякъде, на телефон или таблет. Мобилното приложение използва нова технология за компресиране на видео потока, като по този начин може да се гледат телевизионни програми, както на живо, така и на запис, дори и с минимална скорост на интернет връзката (мобилните мрежи).

Кабелна телевизия "Интерсат" благодари на своите коректни абонати и партньори за ползотворното сътрудничество, което продължава вече 28 години и честити празника на всички свои служители!