Първата оферта е от Берковица. Там стягат Празник на малината. Той ще се състои от петък до неделя на поляната пред хижа "Ком” в Стара планина.

В петък членове на местното туристическо дружество и на клуб "Туристи-ветерани” ще се изкачат до хижата, а вечерта започва с туристически огън, изпълнения на духова музика и продължава с веселие.

В събота туристите ще продължат похода си към връх Ком. Някои тръгват към местността "Щърковица”, други - към "Самарите”. Вечерта туристите ще посрещнат гости - любители на планината и малината от страната. Малината е един от символите на града под Ком.

Втората покана е от Чипровци, където организират празник на Балкана. Той ще се състои на 13 и 14 август (събота и неделя). Досега такива празници са организирали и съседните планински общини - Георги Дамяново, Берковица и Вършец. За място на празника е избран новосъздаденият с европейски средства приключенски парк край Чипровци. В него има съоръжения за спорт и отдих, за детски приключения.

Програмата на празника включва провеждане на състезания по планинско колоездене и планинско бягане, наречени "Трите чуки”. За посетителите са организирани концерти на известния ученически състав "Торлашки напеви”, на групата "Лидер” и на фолкпевицата Цветелина. Ще бъдат отворени и подкрепителни пунктове и кътове за забавни игри.

Не пропускайте да посетите и "Стрешер фест” – фестивал на местната храна, песни и танци! Заповядайте да опитате истинския вкус на произведени в Северозападна България храни и напитки! Очакват ви на 13 август (събота) от 18.00 часа в село Горно Озирово, община Вършец, където ще имате възможност да чуете на живо Берковската духова музика.