На места Малина Николова се обръщаше към Младенов с: „Моля Ви, да продължите по този добър начин…Това ще Ви е една от първите задачи…” и продължаваше да изрежда добри практики и инициативи, реализирани от нейния екип.

За разлика от журналистите, които не бяха кой знае колко заинтригувани от данните и цифрите в отчетния доклад на ексгубернатора, Момчил Младенов слушаше внимателно и утвърдително кимаше по време на заръките и напътствията, отправени към него.

След анализа Николова каза: „Тук е мястото да поднеса своя нематериален, но с инвестиционно съдържание подарък и да кажа добре дошъл на новия областен управител г-н Момчил Младенов". След което му връчи официалните документи за финансиран вече проект и му пожела да намери път до Министерски съвет за още такива.

Младенов успя да скрие вълнението си и без да е словоохотлив заяви, че всичко ще продължи както трябва, след което двамата си размениха местата.

Заел вече своето, Момчил Младенов каза, че преди всичко основната цел на временното правителство е да спечели доверието на хората в областта и да се проведат едни нормални и честни избори, което значи превенция и създаване на обществено настроение за честна позиция за избирането на най-добрия. Той подчерта, че основна и една от първите му задачи е осигуряване на нормалната работа на институциите в държавата и добра координация между тях.

Новият губернатор заяви, че сам си е поставил още една задача, която е администрацията да добие едно човешко отношение към хората в областта. Категоричен бе, че няма да гледа към тях с високомерие от позицията на своята власт, тъй като хората от Северозапада заслужават такова отношение.

Младенов добави, че при всяка възможност ще припомня на правителството, че хората тук живеят в най-бедния регион на България и Европа. Той не пропусна да каже, че заварва в администрацията хора професионалисти, с опит и ще разчита на тях.

Малина Николова взе финала на церемонията в свои ръце и заяви, че за нея е голяма част, че от 1 декември на 2014 г. е работила с екипа на администрацията и благодари на всички за усилията, които са положили заедно. Довчерашните й колеги слушаха мълчаливо и някак смутено. „Оставам Ваш приятел, във всяко отношение може да разчитате на мен”, обърна се към тях Николова и не пропусна да каже, че благодари на правителството на Борисов и на народния представител Петя Аврамова, за всичко което са направили за област Враца. Николова благодари и на медиите, които според нея коректно, обективно и точно са отразявали работата на Областната администрация.

Заключителните думи на Младенов бяха: "Не очаквайте от мене реваншизъм, аз съм екипен играч, към момента разчитам на заместник-областните управители и те остават в моя екип на този етап. Няма обаче, да прикриваме нищо, както каза президентът Радев, трябва да се осветяват всички кътчета на административните отговорности.”

Новият областен управител направи първи реверанс към журналистите и ги покани в новия си кабинет, където всички влязоха след водосвет за прогонване на злото, извършен от отец Николай. А съвсем за финал на събитието Младенов отвори бутилка шампанско и сам го разля по чашите на представителите на журналистическата гилдия. Не се стърпя и извън протокола каза, че е оставил комуналното дружество, на което беше шеф, без задлъжнялост към никого и заяви, че с това слага точка на сюжета за БКС.