Най-ниските температури през януари ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, по Черноморието - около минус 5. Най-високите стойности ще достигат до 10-15 градуса.

През януари динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена. През първото десетдневие температурите ще бъдат по-високи от обичайните, въпреки че през втората половина от периода ще се понижат.

В началото на месеца, в предната част на средиземноморски циклон, от юг ще се пренасят топли въздушни маси. Облачността ще е разкъсана, на места - до слънчево. Към 4-5 януари на много места в страната ще има валежи от дъжд, в планините над 1700 м – от сняг. Температурите ще се понижат. През последните дни от периода ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд, които в Северна и Западна България ще преминават в сняг.

През първите дни от второто десетдневие застудяването ще продължи. Ще се създаде валежна обстановка и в по-голямата част от страната ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. През последните дни от периода температурите относително ще се повишат. Вероятност за нови валежи има около 18 януари.

През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните. Около 22-25-и януари и в края на месеца отново има вероятност за валежи.

Източник: nova.bg