Амбициозен календарен план за работа ще реализира през тази година Спелеоклуб - Мездра. Той влючва 11 прояви, три от които са включени в Националния календарен план на Българската федерация по спелеология.
През февруари мездренските спелеолози осъществиха две пещерни експедиции в района на Люти дол, по време на които бяха картирани четири нови пещери - „Крайпътна I и II” и „Венец I и II”. През март ще продължи проучването на пещерата „Евтик” в землището на Старо село, а през април сее планира двудневен подготвителен лагер за Националните технически прегледи и състезания, които ще се проведат в началото на май в района на Карлуково.

Най-важната проява, на която ще бъде домакин през 2015-та Спелеоклуб - Мездра, е Националната експедиция „Каменополски карст”, която ще се състои от 23 до 26 юни в района на Кален-Цаконица.
През юли мездренските пещерняци ще осъществят проучвателна експедиция в района на Миланово, чиято основна цел ще бъде търсене на връзка с пещерата „Темната дупка”, а през август ще вземат участие в Национални-те курсове за подготовка на кадри край Карлуково.

За четвърта поредна година през септември Спелеоклуб - Мездра ще се включи в международна научно-проучвателна експедиция в района на царибродското село Радейна в Западните покрайнини, Република Сърбия.
През октомври и ноември ще се проведат учебно-тренировъчни сборове за подготовка на кадри „Пешерняк РБ” в околностите на Враца и Карлуково. През цялата година ще продължат и утвърдилите се като традиционни курсове за първоначална подготовка на млади спелеолози.