Каменов призова заедно да се празнува Националният празник - 3 март и всеки да се включи в честването му на площад „Христо Ботев“.

Училището, в което беше дадено началото на проявата бе в СУ „Васил Левски“, където най-малките възпитаници получиха трибагреника.

„Бъдете борбени, активни и целеустремени. Където и да учите, не забравяйте че сте българи и направете така, че да се гордеем с Вас!“. Това каза кметът Каменов на дванадесетокласниците отСУ „Козма Тричков“. Градоначалникът раздаде българското знаме и на учениците от „Отец Паисий“, „Св. св. Кирил и Методий“ и Професионална гимназия „Димитраки Хаджитошин“.

Кметът Каменов подари знамена и на възпитаниците на детска градина „Европейчета“, които взеха участие в урок по родолюбие, представящ паметни дати и моменти от Освобождението.

Стотици български трикольори бяха раздадени и от заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева в СУ „Никола Войводов“, СУ „Васил Кънчов“, в началните училища „Св. Софроний Врачански“ и „Иванчо Младенов“, както и в професионалните гимназии „Н. Й. Вапцаров“ и по търговия и ресторантьорство.

В родолюбивата инициатива се включиха и председателят на Общински съвет - Враца Нели Стоянова и заместник-председателят - Владимир Христов, които раздадоха трибагреници в НУ „Иван Вазов“, СУ „Христо Ботев“, ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и ПЕГ „Йоан Екзарх“.