Председателят на Управителния съвет на Института за териториални иновации и сътрудничество (ИТИС) доц. д-р Косьо Стойчев благодари на Калин Каменов за подкрепата при провеждане на форума.

Програмата на първия фестивален ден продължи с концерт на Ансамбъл "Дунав" и изпълнения на самодейни състави от Враца и региона.

В културната проява ще вземат участие десетки занаятчии, производители и търговци, които представят своите продукти на специално обособени шатри. В рамките на фестивала ще бъдат презентирани и проекти на Община Враца, реализирани по различни програми с европейско финансиране.

На откритата сцена пред сградата на местната администрация ще се проведат тематични концерти, като днес от 20:00 часа,публиката ще може да се наслади на известни класически произведения. Денят на независимостта - 22 септември, ще бъде отбелязан с българска рок и поп музика. Началото е в 19:30 часа, като в концерта ще се вземат група "Сакар", Яна Чакалска и приятели.

За най-малките посетители на форума е предвидена постановка на кукления театър "Аладин и вълшебната лампа", която е днес от 11:00 часа. Същият ден от 17:00 часа Димитър Тодоров от Софийски куклен театър ще представи пиесата "Рибарят и златната рибка".

В неделя, 22 септември, от 17:00 часа ще бъде открита изложба на произведения, създадени по време на пленера.