Каменов благодари за наградата и отбеляза, че през последните две години Община Враца е отпуснала над 50 000 лв. за асистирана репродукция на нуждаещи се двойки. Той допълни, че тази година са предвидени над 20 хил. лв. в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми. В заключение той подчерта, че трябва да бъдат положени повече усилия в психологическата подкрепа на двойките с подобни проблеми.

Отличието, което получи кметът, е в резултат от съпричастността към каузата на Фондацията - "За повече деца на България!“, както и заради ползотворното партньорство между Община Враца и екипа на „Искам бебе“.

Наградени бяха също премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов - за осигуреното финансиране на четири ин витро опита за нуждаещи се пациенти, както и за финансова подкрепа за замразяване на яйцеклетки на онкоболни жени.

На церемонията по връчване на годишните награди на Фондация "Искам бебе“ присъстваха още представители на министерства, кметове на общини и партньори на Фондацията. Събитието се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.