„Нормално е в такава ситуация да има разногласия във футбола. Прогнозите не са обнадеждаващи, но какво е футболът без фенове? Нелепо е и несериозно да говорим за рестарт на първенството, тъй като няма решение и няма да има скоро. Все още не се знае по отношение на световната пандемия. Ако вземем прибързано решение, да стартираме, въпреки нерешните проблеми и се стигне до най-неприятното, тогава кой ще носи отговорността? Сега трябва да мислим зряло, а не само като фенове. Когато като континент се справим с тази световна криза, тогава може да говорим за евентуално подновяване. Иска ми се играта да се върне утре, но сега трябва да се съобразяваме с правилата, наложени от държавата”, заяви кметът на Враца.

„Никой не знае кога ще приключи това. Както каза генерал Мутафчийски, да правим сметки без кръчмар, е емоционално решение. Националният е над всички отбори и нашият ресурс трябва да е насочен именно натам. Това е на първо място и смятам, че в тази ситуация всички клубове трябва да се обединим и да помогнем на националния отбор. Дали ще се играят още един или два мача от шампионата, не е важно. Всичко трябва да отмине”, каза още Каменов.

„Трябва да се изслушат решенията на изпълкома, на БФС. От доста време се говори за разширяване на групата, а това дава възможност на много хора да инвестират пари във футбола. Нашите момчета се подготвят в домашна обстановка и имат програма. Треньорите държат връзка, а на тях им се играе футбол – нормално е. Всички останали общински клубове, както и ние, имат проблеми сега. В тази ситуация на никой не е приятно, така че… Трябва да се съобразяваме с нея. Какво си мислят всички онези хора, които са в бизнеса? Това трябва да ни подкрепя точно”, допълни Каменов.

Източник: gong.bg