Атанас Костадинов упражни правото си на глас в Природо-математическата гимназия в гр. Монтана. Toй даде предимство на 18–годишно момиче, което участва в избори за първи път.

„Гласувам за промяна, справедливост и развитие на България“, заяви Костадинов. И добави, че днес всичко е в ръцете на обикновените хора, те трябва да решат дали България заслужава по-добро бъдеще и развитие. Искаме ли промяна в държавната политика? Искаме ли силна икономика? Искаме ли по-достоен живот за българите? Искаме ли по-качествено образование? Искаме ли достъпно здравеопазване за всеки? Промяната е възможна, само тогава, когато хората я поискат", каза в заключение Атанас Костадинов.

Кандидатът за народен представител за четвърти мандат на Монтана доц. Борислав Великов гласува в секция № 21 в Младежкия дом в Монтана.

След като упражни правото си на вот, пред журналисти той каза, че е гласувал за каузата съживяване и развитие на Северозапада. Той се ангажира като народен представител по време на председателството на България в ЕС пред 2018 г. да вкара тази тема в големия дебат за развитието на Европа и на регионите, защото това дава допълнителни възможности за ускоряване на развитието на най-бедния подрайон в общността Видин, Монтана, Враца.