"Има заявен интерес от 16 учебни заведения, които са предпочели да дойдат тук в географския, икономически и спортен център на Северозапада, за да помогнат на младите хора за развитието им и продължаване на образованието", каза той.

Кандидатстудентската борса се провежда в Монтана за 15-ти път, припомни управителят на форума:

"Идеята на борсата е да събере учениците от областта- да дойдат в Центъра и да получат необходимата информация за кандидатстване."

През това време преподаватели от най-реномираните български висши училища ще дават информация на кандидат-студентите за възможностите за обучение във всяко от тях, за специалностите и за начините на реализация след това.

Интересни са и магистърските програми за данъчен и митнически контрол, професиите на бъдещето , управление на международен бизнес, дигитален маркетинг и уеб дизайн, администрация и управление и Национална сигурност, освен това за химици и металурзи, транспорт и др. Традиционно на кандидатстудентската борса се представят и утвърдените университети.

Инна и Драгомир са доволни, че на място могат да се информират за условия за прием във висшите учебни заведения. Младите хора искат да придобият знания и умения за професии, които се търсят на пазара на труда.. Някои избират Варненския свободен университет, който има изнесено обучение в Монтана, за да не плащат квартири.

По време на изложението кандидат-студентите могат да получат актуална и подробна информация за условията за кандидатстване, прием, обучение, социално битови условия, възможности за реализация след завършване на висшето образование и др.

Всяка година в началото на пролетта сдружение "Кандидатстудентска борса" организира представяне на висшите училища в София и другите университетски градове в страната.