Юношите младша възраст на ХК Локомотив (Мездра) заминаха за Добрич, където от петък до неделя (17-19 юни) ще вземат участие в Държавните финали от първенството по хандбал при 14-годишните момчета (М16). Турнирът ще се проведе добричката зала „Русалка”. В него ще вземат участие 8-те най-добри отбора в България в тази възраст.

Младите мездренски хандбалисти са в предварителна група „Б” на финалния турнир, заедно с отборите на Фрегата (Бургас), Добруджа (Добрич) и победителят от квалификацията, която се играе днес в Шумен.

В другата предварителна група са формациите на Мартен-67 от гр. Мартен, Русенско, Левски (Левски) и останалите два тима, класирали се от квалификацията в Шумен.

Утре от 14.00 часа „младшата” на Локо (Мездра) играе с Фрегата (Бургас), а от 16.00 часа - с първия от квалификацията в Шумен. В събота от 10.00 часа съперници на подрастващите „железничари” ще бъдат домакините от Добруджа.

В предварителните групи се играе по кръговата система „всеки срещу всеки”, след което, в зависимост от класирането, отборите ще се срещнат „на кръст”: първият от предварителна група „А” с втория от група „Б”, вторият от „А” с първия от „Б” и т. н. Решителните двубои за I-II, III-IV, V-VI и VII-VIII място са в неделя.

Групата на ХК Локомотив за финалния турнир включва 14 момчета. Водач на отбора е Георги Валентинов, а треньор - Емил Николов. Юношите младша възраст на мездренския клуб се класираха директно за финалите в тази възраст като шампиони в Зона „Витоша”.

Миналата година хандбалистите на Локо (Мз) - момчета до 12 г. (М12) станаха пети в България, а юношите младша възраст се класираха на шесто място.