Юношите старша възраст ма ХК Локомотив (Мездра) М16 ще вземат участие в квалификационен турнир за класиране на Държавните финали от първенството по хандбал при 16-годишните момчета. Турнирът ще се проведе утре в зала „Орловец” в Габрово.

Мездренските хандбалисти са в квалификационна група „А” заедно с отборите на Добруджа (Добрич) и Осъм (Ловеч). Ако станат първи в предварителната група, възпитаниците на треньора Емил Николов ще се класират директно за държавния финал в тази възраст, а ако се наредят на второ място - ще играят допълнителен плейоф с втория от другата квалификационна група „Б”, в която са форма-циите на Шумен 61 (Шумен) и Левски (гр. Левски).

За финалния турнир се класират три отбора от квалификационния турнир - заелите първите места в двете предварителни групи и победителя в допълнителния плейоф.

Държавните финали при М16 са от 3 до 5 юни отново в Габрово. За тях директно се класираха първенците в четирите зони - „Мизия”, „Тракия”, „Черно море” и „Витоша”: Локомотив (Горна Оряховица), Фрегата (Бургас), Спартак (Варна) и Интер (Благоевград), както и домакините от Чардафон (Габрово).

Другата формация на ХК Локомотив (Мездра) - юноши младша възраст (М14), вече се класира като първенец в Зона „Витоша” за Държавните финали в тази възраст. Te ще се състоят от 17 до 19 юнив зала „Добротица” в Добрич.