Във връзка с разкриването на двете нови възрастови групи, треньорът Никола Кръстев заяви, че идеята на УС на клуба е да се обхване по-голям брой деца, за да може да се установи плавен преход между отделните възрастови групи.

На този етап ще се създадат два отбора в двете основни училища в Мездра, за да се засили конкуренцията не само вътре в отборите, но и между училищата. Така ще имат възможност и за по-голямо пресяване на отборите, тъй като сега играят в смесени групи. Също така това ще способства да се възроди и женският хандбал в града, който е с доказани традиции и дълги години е бил сред водещите отбори в А група.

Никола сподели и своята голяма цел - хандбалът да се наложи като култура. Той подчерта, че голямата цел на клуба е участието на мъжкия състав в „А” Републиканска хандбална група. И това е напълно възможно, защото в сегашния отбор има няколко национални състезатели, които трябва да се развиват като спортисти и да останат в града. Ако се пропусне тази възможност, единствената перспектива пред тези талантливи момчета е да си търсят други отбори, за да се развиват като спортисти.