Виктор Юго пише "Клетниците" под карантина. Френският автор Виктор Юго не е бил почитател на Наполеон III, подари което е изгонен от Франция и пратен в изгнание през 1851 г. „Изгнанието не ме е откъснало само от Франция, почти ме откъсна от Земята", пише той по този повод.
Симон дьо Бовоар създава първата си и единствена пиеса. Като френска авторка, известна със силата на характера, Симон дьо Бовоар решава да разшири уменията си, докато страната е под нацистка окупация.

Сър Исак Нютон открива гравитацията. През 1665 г. младият Нютон избягал от лондонската голяма чума в малко село на около час от Кеймбридж, в семейното имение Вулстхорп. Имал достатъчно време да наблюдава ябълки, паднали от дърветата.

Зигмунд Фройд пише своя шедьовър за психоанализата. Като основоположник на психоанализата, Фройд проправя път към онзи вид терапия, който помага на много от нас да се справят с емоциите си в момента.

Фрида Кало рисува, докато е прикована на легло. 273 дни - това е приблизителното време, което Фрида Кало прекара на леглото, когато се разболява от полиомиелит на шест години.

Източник: Ladizone